Overkamp Gedenktekens

Bijna 100 jaar vakmanschap

De geschiedenis van ons bedrijf gaat terug tot 1930, toen Piet Overkamp sr. (de eerste generatie) de basis legde met de start van een steenhouwerij aan de Groenendaal in het centrum van Gouda. In 1952 nam Piet Overkamp jr. (tweede generatie) het bedrijf over van zijn vader, waarna Overkamp meer dan zestig jaar gevestigd was aan de Lange Groenendaal te Gouda. Peter Overkamp (derde generatie) is trouw gebleven aan deze filosofie en heeft het bedrijf verder laten groeien.

Groei en uitbreiding

In 1990 trad Peter Overkamp toe tot de zaak, en twee jaar later verhuisde het bedrijf naar de Nijverheidsstraat 14, waar we bijna vier keer zoveel ruimte kregen. Inmiddels werkt ook Peter Overkamp jr. (de vierde generatie) al weer een lange tijd mee in het familiebedrijf. Gedurende een lange periode was onze bedrijfsnaam Overkamp Grafmonumenten, maar doordat wij steeds meer urnen en urnenmonumenten maakten voor urnengraven, hebben wij de bedrijfsnaam aangepast naar Overkamp Gedenktekens. Met deze bedrijfsnaam is het duidelijk voor iedereen dat wij alle producten en diensten leveren op het gebied van gedenktekens. In 2021 zijn we verhuisd naar de Hanzeweg 8 te Gouda, waar we een schitterende bedrijfsruimte hebben gekregen van maarliefst 1.500 m2 aan binnenruimte! 

Meer dan alleen een uitvaartwinkel

We hebben de beschikking over een zeer ruime showroom en een volwaardige ultra moderne werkplaats die wij graag eens laten zien. Daarnaast hebben wij een volledig eigen stelploeg. Wij werken regelmatig op de Nederlandse begraafplaatsen en zijn voorzien van de modernste elektrische transport- en hijsmiddelen. Kortom, wij zijn meer dan alleen een verkooppunt. Bij Overkamp Gedenktekens werken we in een ongedwongen sfeer samen met u aan het ontwerpen van een persoonlijk gedenkteken. We streven ernaar om een duurzaam gedenkteken te creëren dat voldoet aan de hoge eisen op het gebied van materiaalkeuze en afwerking. 

Materialen en technieken

Naast allerlei soorten graniet, marmer en Belgisch Hardsteen maken wij ook gedenktekens met materialen als glas, rvs, brons, aluminium, cortenstaal. Dankzij de nieuwste computergestuurde technieken in combinatie met het ouderwets vakmanschap zijn wij in staat veel bewerkingen in eigen huis uit te voeren.

Bezoek ons

U bent altijd welkom om bij ons op bezoek te komen en onze showroom en werkplaats te bezichtigen. Gelegen in het hart van de Randstad, zijn wij gemakkelijk bereikbaar vlak naast de snelweg. Onze showroom is rolstoelvriendelijk en we hebben een rolstoel beschikbaar voor bezoekers die slecht ter been zijn. Daarnaast bieden we ruime en gratis parkeergelegenheid voor de deur.

Ontdek onze showroom en uitvaartwinkel

Bij Overkamp Gedenktekens verwelkomen wij u graag in onze zeer ruime showroom en uitvaartwinkel van maarliefst 500 m2. Hier tonen wij met trots een uitgebreide selectie grafmonumenten, urnen en bijbehorende accessoires. Stap binnen in onze uitnodigende ruimte, waar u een breed scala aan stijlen, materialen en ontwerpen kunt ervaren.

Of u nu op zoek bent naar een traditioneel grafmonument, een modern gedenkteken of een ingetogen urn, onze showroom biedt inspiratie en inzicht om u te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een blijvende herinnering aan uw dierbare. Ons deskundige team staat klaar om u te begeleiden en al uw vragen te beantwoorden.

Ontdek onze werkplaats

Ontdek de ambachtelijke kern van Overkamp Gedenktekens in onze werkplaats van maarliefst 1000 m2! In onze steenhouwerij beschikken we over een uitgebreid assortiment hoogwaardige apparatuur, waaronder een straalmachine, een 3D CNC freesmachine, een CNC zaagmachine, een kantenpolijster, een oppervlakte polijstmachine en diverse soorten gespecialiseerd steenhouwers gereedschap. Met deze geavanceerde technologieën en ons vakmanschap kunnen we uw gedenkteken tot leven brengen. Doordat onze werkplaats naast de showroom en uitvaartwinkel ligt, kunt u altijd een kijkje in de keuken nemen.

Of het nu gaat om het graveren van een uniek ontwerp of het vormgeven van complexe 3D vormen, onze werkplaats is uitgerust om aan al uw wensen te voldoen. Ons toegewijde team staat klaar om uw visie te realiseren met vakmanschap en aandacht voor detail.

Ontdek onze buitendienst

Onze buitendienst bij Overkamp Gedenktekens staat klaar om u te ondersteunen in verschillende aspecten van het gedenken en eren van dierbaren. Niet alleen plaatsen we met zorg en precisie gedenktekens op begraafplaatsen, maar we bieden ook flexibele opties voor het afhalen van grafstenen in verband met een uitvaart. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in renovatie-, restauratie- en onderhoudswerkzaamheden op de begraafplaats, waarbij we ervoor zorgen dat de gedenktekens in optimale staat blijven en de herinnering aan uw dierbaren wordt gerespecteerd.
 

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

3
1

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wij zijn ontzettend blij met de expertise en de begeleiding in het proces, jullie hebben ons echt goed geholpen

- William H.

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf