Ontdek Onze Dienstverlening

Overkamp Gedenktekens is meer dan alleen een leverancier van gedenktekens. Dankzij onze jarenlange ervaring en vakmanschap kunnen wij een uitgebreid pakket aan diensten aanbieden. Van het afhalen van een gedenksteen voor een begrafenis tot een uitgebreide restauratie van herdenkingsmonumenten. Bij ons bent u aan het juiste adres!

Plaatsen van gedenktekens

Bij Overkamp Gedenktekens voeren we het plaatsen van gedenktekens geheel in eigen beheer uit. Ons ervaren team zorgt voor een zorgvuldige plaatsing van gedenktekens op de locatie van uw keuze. We plaatsen grafstenen, herdenkings- en urnenmonumenten, zowel op begraafplaatsen & crematoria als in de publieke ruimte.

Afhalen van gedenktekens

Wij bieden de service om gedenktekens af te halen voor verschillende opdrachtgevers, waaronder nabestaanden zelf, uitvaartondernemers, begraafplaatsen en crematoria. In het geval van een bijzetting in een bestaand graf, moet het gedenkteken snel worden verwijderd voordat de overledene bijgezet kan worden. Wij zijn gespecialiseerd in het afhalen van gedenktekens en hebben professionele hulpmiddelen en gereedschappen tot onze beschikking om deze werkzaamheden soepel en professioneel uit te voeren.

Onderhoudswerkzaamheden

Naast het plaatsen en afhalen van gedenktekens bieden wij ook een breed scala aan onderhoudswerkzaamheden aan diverse soorten gedenktekens op locatie. Het is ook mogelijk om een onderhoudscontract op maat samen te stellen. Onze diensten omvatten onder andere:

  • Ophogen en waterpas stellen van gedenktekens
  • Reinigen en impregneren van gedenkstenen
  • Opnieuw inkleuren van letters
  • Vervangen van grind en/of aarde
  • Schadeherstel
  • Restauratie- en renovatiewerkzaamheden

Neem Contact Op

Door onze jarenlange ervaring, vakmanschap en moderne gereedschappen zijn wij in staat om een uitgebreid pakket aan diensten aan te bieden. Wij zijn een onafhankelijk familiebedrijf en verlenen diensten aan particulieren, begraafplaatsen, uitvaartondernemers en andere professionele instellingen. Wilt u meer weten over onze diensten? Neem dan gerust contact met ons op. Ons toegewijde team staat voor u klaar.

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

1
3

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wat een geweldig mooie afwerking op een prachtige steen, een kunstwerk als gedenkteken!

- Jannes Verdauw

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf