Herdenken voor de publieke ruimte

Welkom bij Overkamp Gedenktekens, waar we ons inzetten voor het maken van waardige herdenkingsmonumenten ter ere van belangrijke historische gebeurtenissen die een blijvende impact hebben op de samenleving.


BETH HAIM – CORONEL PAVILJOEN

Beth Haim is de oude Joodse begraafplaats in Ouderkerk aan de Amstel. In maar liefst 4 eeuwen tijd vonden bijna 30.000 leden van de Portugees-Israëlitische Gemeente in Amsterdam er hun laatste rustplaats. Zo liggen er de ouders van filosoof Baruch Spinoza, ondernemer Maup Caransa, rabbijn Jacob de Aaron Asportas, de zwarte slaaf Elieser en Ajax-voorzitter Uri Coronel.

De begraafplaats, 4 ha groot met ongeveer 28.000 graven, is een Rijksmonument. Alleen al het feit dat deze plek in de Randstad, buiten het bereik van de oprukkende stad en modernisering is gebleven, maakt haar bijzonder en uniek. Dat zij nog steeds wordt gebruikt, betekent dat dit de oudste nog in gebruik zijnde Joodse begraafplaats in de Westerse wereld is. Lees meer...


Onze missie

Bij Overkamp Gedenktekens begrijpen we de waarde van het herdenken van belangrijke publieke gebeurtenissen in de geschiedenis. Onze missie is om monumenten te creëren die niet alleen de herinnering aan deze gebeurtenissen levend houden, maar ook een gevoel van respect, reflectie en eenheid in de gemeenschap bevorderen.


Johan van Veen - 'Vader van het Deltaplan'

Door stichting de Blauwe Lijn werden wij benaderd met de vraag of wij een beeld konden maken aan de hand van een bestaand bronzen beeld met een bijbehorende sokkel.

Gaandeweg de gesprekken werd het duidelijk dat het om een beeld van Johan van Veen ging. De bedenker van de huidige Deltawerken. De bedoeling is om Johan van Veen postuum de eer te geven die hij verdient en toekomstige generaties te inspireren en te herinneren aan de noodzaak van goed waterbeheer. Lees meer...


Ervaring in Samenwerking

We hebben ervaring in het werken met diverse partijen, waaronder lokale overheden, architecten, kunstenaars en andere stakeholders en belangenorganisaties. Door deze samenwerkingen zijn we in staat geweest om monumenten te creëren die niet alleen esthetisch indrukwekkend zijn, maar ook nauw aansluiten bij de visie en behoeften van alle betrokkenen.


Onthulling het Molukse monument te BredaALE RASA BETA RASA – BREDA

"Een bijzondere herinnering aan de bijzondere geschiedenis van de Molukkers en de speciale band die ze met elkaar en Breda hebben." 

Zo omschreef burgemeester Paul Depla het Moluks Monument dat hij onthulde in de Driesprong. Hij deed dat samen met ‘oma Roos’, de laatste van de eerste generatie Molukkers die zich na allerlei omzwervingen in het begin van de jaren vijftig en zestig heeft gevestigd in deze wijk van Breda. Lees meer...


Natuursteen en veel meer...

Onze roots liggen in de natuursteen, waar we als geen ander de eigenschappen van verschillende soorten kennen. Inmiddels zijn we geëvolueerd tot een volledige gedenktekenmaker. Dit betekent dat we allerlei materialen zoals o.a. metaal, hout en glas kunnen combineren in een monument. Door onze diepgaande kennis van al deze materialen en bevestigingsmethoden kunnen we technisch verantwoorde kunstwerken maken die zowel duurzaam als esthetisch zijn.


Anna Barbara van Meerten-Schilperoort

Ze heeft er bijna twee eeuwen op moeten wachten, maar de Goudse Anna Barbara van Meerten-Schilperoort heeft eindelijk haar eigen grafmonument. Woensdagmiddag 27 mei 2015 werd op de Oude begraafplaats aan de Vorstmanstraat het grafmonument van Anna Barbara van Meerten-Schilperoort onthuld. Ook was er een kleine gedenksteen voor haar dochter, die op dezelfde plek ligt begraven.

Met trots heeft Peter Overkamp een gedenksteen voor haar ontworpen die qua vormgeving en technieken past tussen de oude grafmonumenten op de Oude begraafplaats te Gouda. In de gedenksteen is een reliëf van haar portret gemaakt. Lees meer...


Peter Overkamp: Ontwerper en vakman

Peter Overkamp, creatief brein achter Overkamp Gedenktekens, heeft persoonlijk verschillende herdenkingsmonumenten ontworpen én gemaakt die gekenmerkt worden door hun unieke vormgeving en technische duurzaamheid. Met zijn artistieke visie en aandacht voor detail heeft Peter bijgedragen aan het creëren van monumenten die de tand des tijds doorstaan en blijven inspireren.


Oorlogsmonument - Ligusterhaag - Gouda

Op de Oude Begraafplaats te Gouda lagen onder een haag maarliefst 59 mensen anoniem begraven. Door het nieuwe herdenkingsmonument hebben deze mensen eindelijk een naam gekregen.

Of al deze mensen zijn omgekomen door oorlogsgeweld is niet bekend. 'Maar we kunnen wel aannemen dat ze zijn overleden als gevolg van de oorlog,' stelt beheerder Koos Massar. 'De hongerwinter heeft ook zijn tol geëist, vooral onder de armen.'Volgens hem waren het mensen die geen geld hadden voor een deugdelijke begrafenis. 'Door de schaarste van hout in de hongerwinter zijn de overledenen niet in een kist gelegd, maar in een laken gewikkeld of in een papieren zak. Zo is de vrouw van een timmerman in een eiken kledingkast bijgezet.'


Gebruik van innovatieve technieken

Wij maken gebruik van de nieuwste technieken zoals 3D frezen en 3D scannen, naast de traditionele ambachtelijke steenhouwerstechnieken. Deze combinatie stelt ons in staat om zowel moderne als klassieke ontwerpen te realiseren die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze ervaring met het toepassen van deze technieken is te zien in de vele projecten die we hebben mogen realiseren.

Het volledige proces

Wij bieden een volledige service, waarbij we het gehele proces van ontwerp tot plaatsing verzorgen. Ons team van experts begeleidt u door elke stap van het proces, van het eerste concept tot de uiteindelijke plaatsing van het monument op de gewenste locatie. Op deze manier kunnen we ervoor zorgen dat het eindresultaat aan al uw verwachtingen voldoet.

Neem Contact Op

Bent u geïnteresseerd in het creëren van een herdenkingsmonument met Overkamp Gedenktekens? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Wij staan klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces.

Laten we samenwerken om een monument te creëren dat de herinnering levend houdt en betekenis geeft.

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

1
3

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wat een mogelijkheden en wat een fijne hulp. Het is iets geworden om trots op te zijn. Wij zijn dankbaar voor alles.

- Jolanda V.

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf