Advies & Ontwerp

Bij Overkamp Gedenktekens geloven we in het belang van persoonlijk advies en op maat gemaakt ontwerp. Ons toegewijde team staat klaar om u te begeleiden bij elke stap van het proces, van het selecteren van materialen tot het ontwerpen van een uniek gedenkteken dat recht doet aan de herinnering van uw dierbare. Met onze expertise en creativiteit streven we ernaar om samen met u een tijdloos monument te creëren dat troost biedt en de herinnering aan uw geliefde koestert.

Digitale tekening

Bij Overkamp Gedenktekens begrijpen we dat het kiezen van een passend monument voor uw dierbare een persoonlijk en emotioneel proces is. Daarom bieden wij onze klanten de mogelijkheid om een 3D-tekening te laten maken van het beoogde gedenkteken. Met behulp van geavanceerde technologie kunnen we uw ideeën tot leven brengen en een gedetailleerd beeld schetsen van hoe het monument eruit zal zien.

Regelgeving begraafplaatsen

Een gedenkteken moet voldoen aan de lokale regelgeving van de begraafplaats, of crematorium. De voorschriften die per begraafplaats, of crematorium gelden, kunnen enorm uiteenlopen. Wij zullen u hierin adviseren over wat wel en wat niet mag. Daarnaast verzorgen wij de aanvraag van de vergunning voor het gedenkteken.

Aanpassing bestaand gedenkteken

Een bestaand monument, maar u wilt het graag aanpassen? Ook dat is mogelijk! Zo kan het zijn dat het ontwerp u niet meer aanspreekt, of u wilt het monument onderhoudsvriendelijker hebben doormiddel van bijvoorbeeld een afdekplaat. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt.

Een bestaand ontwerp

Heeft u iets gezien waarvan het ontwerp u aanspreekt? Laat het aan ons weten wat u in gedachte heeft. Wij zullen het ontwerp (indien nodig) aanpassen aan de regelgeving op de desbetreffende begraafplaats. Uiteraard is er altijd ruimte voor personalisatie van het gedenkteken.

Een gedenkteken laten ontwerpen

U heeft iets in gedachte… een bepaalde stijl, een bepaald gevoel, maar u wilt het ontwerp ervan uitbesteden aan ons. Dat kan! Met onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe vormgeving, materialen, bewerkingen, lettertypen en accessoires met elkaar gecombineerd kunnen worden.

Eigen ontwerp

Net als ieder mens is ieder gedenkteken uniek. Een monument vertelt het verhaal van de overledene. Samen met u gaan we kijken aan welke wensen het monument moet voldoen. We zoeken met u naar de juiste materialen, bewerkingen, typografie en vormgeving, De hoeveelheid aan mogelijkheden is zo groot dat het goed is om samen met ons keuzes te maken en tot een definitief eindontwerp te geraken.

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

3
1

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wat een mogelijkheden en wat een fijne hulp. Het is iets geworden om trots op te zijn. Wij zijn dankbaar voor alles.

- Jolanda V.

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf