Een gedenkteken voor iedereen

Bij Overkamp Gedenktekens begrijpen we dat het kiezen van het juiste gedenkteken voor het graf van een geliefde een belangrijke en persoonlijke beslissing vormt. We bieden een breed scala aan gedenktekens die passen bij verschillende soorten graven. Hieronder vind je informatie over de verschillende soorten gedenktekens:


Familiegraven

 • Gedenktekens voor familiegraven bieden veel vrijheid wat betreft vormgeving, materiaalgebruik en typografie. Gedurende het gehele proces van ontwerpen tot plaatsen streven wij ernaar om u zoveel mogelijk te ontzorgen en waar mogelijk te betrekken.
 • Een gedenkteken voor een familiegraf is een investering voor de lange termijn. Het is belangrijk om een doordachte keuze te maken wat betreft vormgeving en materiaalgebruik. Wij denken graag met u mee en kunnen u goed adviseren over de verschillende voor- en nadelen.
 • Iedere begraafplaats heeft zijn eigen reglement. Dit reglement heeft consequenties voor het ontwerp van het monument. Wij zijn op de hoogte van de reglementen en zullen met deze regels in het achterhoofd uw gedenkteken op maat ontwerpen.

Algemene graven

 • Gedenktekens voor algemene graven zijn over het algemeen compacter van formaat. Desondanks is er veel vrijheid wat betreft vormgeving, materiaalgebruik en typografie. Wij kunnen u van begin tot eind begeleiden in het ontwerpproces van een gedenkteken voor een algemeen graf.
 • Een gedenkteken voor een algemeen graf dient een lange tijd mee te gaan. Het is om deze reden belangrijk om een goede keuze te maken wat betreft vormgeving en materialen. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u goed adviseren over de verschillende voor- en nadelen.
 • Iedere begraafplaats heeft zijn eigen reglement. Dit reglement heeft consequenties voor het ontwerp van het gedenkteken. Wij zijn op de hoogte van de reglementen en zullen met deze regels in het achterhoofd uw gedenkteken op maat ontwerpen.

Urnenmonumenten

 • Urnenmonumenten kunnen op talloze manieren worden vormgegeven. Zo kan de urn met as begraven worden en een monument erboven geplaatst worden. Echter, is het ook mogelijk dat de urn verwerkt wordt in het monument zelf. Ook is het mogelijk om een urnenmonument voor thuis te maken.
 • Het is belangrijk om goed na te denken over de locatie van het urnenmonument. Is het een gedenkteken voor op de begraafplaats, voor buiten in uw eigen tuin, of juist voor binnenshuis? Als dit bekend is, kunnen wij goed begeleiden in de keuzes die gemaakt moeten worden voor een urnenmonument.
 • Iedere begraafplaats heeft zijn eigen reglement. Met het ontwerpen van een urnenmonument moet er rekening worden gehouden met dit reglement. Wilt u echter een urnenmonument voor thuis? Dan bent u geheel vrij in vormgeving en maatvoering.

Herdenkingsmonumenten

 • Belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis worden vaak herdacht met een herdenkingsmonument in de publieke ruimte. Herdenkingsmonumenten hebben een belangrijke functie in de maatschappij. Vaak zijn het bekende herkenningspunten en herinnert het iedereen aan de lessen die we uit deze gebeurtenissen kunnen leren.
 • Kunst en herdenkingsmonumenten gaan vaak samen. Wij werken regelmatig met kunstenaars die met de vormgeving een snaar proberen te raken bij de toeschouwers. Het is ook mogelijk om het ontwerpen aan ons over te laten. Wij werken met moderne 3D scan- en freestechnieken.
 • Bij de totstandkoming van een herdenkingsmonument zijn vaak vele stakeholders betrokken. Iedere stakeholder heeft andere belangen. Wij begrijpen dit speelveld als geen ander en zullen met respect voor ieders belang een gedenkwaardig herdenkingsmonument realiseren.

Klik hier voor meer informatie over herdenkingsmonumenten


Bij Overkamp Gedenktekens streven we ernaar om gedenktekens te bieden die niet alleen mooi zijn, maar ook technisch goed vervaardigd zijn. Wij werken met de nieuwste 3D technieken, maar beheersen uiteraard ook het oude ambacht van steenhouwen. Bij ons kunt u ook terecht voor combinaties met andere materialen zoals glas, hout, rvs, cortenstaal, brons, aluminium en zelf aangeleverde objecten. Kortom, bij ons bent u aan het juiste adres voor ieder soort gedenkteken.

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

3
1

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wij zijn ontzettend blij met de expertise en de begeleiding in het proces, jullie hebben ons echt goed geholpen

- William H.

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf