Restauratie, Onderhoud en Vervolginscripties

Restauratie uitvoeren, onderhoud plegen en vervolginscripties aanbrengen bij bestaande grafmonumenten vraagt om jarenlange ervaring en expertise. Het is een delicate klus waarbij zeer voorzichtig en doordacht te werk gegaan moet worden om het natuursteen niet te beschadigen.

Het verzorgen van een vervolginscriptie is een vak apart. De steen moet zorgvuldig gedemonteerd worden, vervolgens wordt de steen getransporteerd naar de werkplaats en dan kan er gestart worden met de belettering en het reinigen en/of schuren van de steen. Het verzorgen van de juiste belettering is zeer precies werk.

Zo moet het juiste letterype en lettersoort achterhaald worden. Zeker in het geval van zeer oude monumenten moet regelmatig het lettertype geheel nagemaakt worden, of met de hand gehakt worden om de uitstraling van de steen te behouden. Vervolgens nemen wij contact met op, zodat u de vervolginscriptie kunt goedkeuren. Wanneer de steen van de vervolginscriptie is voorzien, wordt de steen terug naar de begraafplaats getransporteerd en zorgvuldig gemonteerd, nadat het fundament weer netjes waterpas is gelegd en gereinigd is. Wanneer een monument beschadigd, of verweerd is, kunnen wij het monument geheel, of gedeeltelijk restaureren en behandelen voor een betere conservatie in de toekomst. Om een monument goed te kunnen restaureren is veel vakkennis, materiaalkennis en jarenlange ervaring nodig.

Door de jaren heen hebben wij vele monumenten mogen restaureren waardoor wij uitstekend in staat zijn u te adviseren op het gebied van restauratie. Wanneer een monument niet meer aan uw wensen voldoet. U vindt bijvoorbeeld dat het toch wel veel onderhoud vergt om het plantenvak bij te houden, dan kunt het bestaande aanpassen met bijvoorbeeld een afdekplaat. Ook is het mogelijk om een losse staande steen te voorzien van een passend fundament. Het is de kunst om de aanpassing zo vorm te geven dat het geen afbreuk doet aan het bestaande monument.

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn divers. Wij streven ernaar om samen met u naar de juiste oplossing te zoeken.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden, dan kunt altijd contact met ons opnemen om geheel vrijblijvend de mogelijkheden door te nemen. Hieronder staan enkele van door ons uitgevoerde opdrachten.

Wat wij doen


Met zorg en toewijding ontwerpen wij een persoonlijk gedenkteken, dat qua materiaalkeuze en afwerking past bij de hoge eisen die aan een duurzaam gedenkteken gesteld mogen worden. Daarnaast voeren wij ook restauratie-, renovatie-, en onderhoudswerkzaamheden uit. Kortom wij zijn een modern ambachtelijk bedrijf met bijna 100 jaar ervaring. 

Advies & Ontwerp

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen. Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Productie & Plaatsing

De diverse bewerkingen van het natuursteen voeren we uit in ons eigen werkplaats. We een selectie gemaakt van de meest voorkomende bewerkingen.

Restauratie & Onderhoud

De mogelijkheden van vervolginscripties, restauraties en aanpassing zijn heel divers. Samen zoeken we de juiste oplossing voor uw gedenkteken.

Hypermoderne productie & meester in het ambacht

Doordat wij gedenktekens volledig produceren, zijn wij in staat zeer korte levertijden te kunnen hanteren voor maatwerk gedenktekens in natuursteen en glas. 

3
1

Onze werkwijze

In onze moderne werkplaats hebben wij de mogelijkheden om al uw wensen te vertalen in een prachtig op maat gemaakt gedenkteken. Doordat wij beschikken over de modernste technieken en ook het ouderwetse vakmanschap tot in de finesses beheersen, zijn wij in staat om uw wensen te vertalen in een persoonlijk kwalitatief hoogstaand en op maat gemaakt gedenkteken.

Adviesgesprek

In een ongedwongen persoonlijk gesprek inventariseren we uw wensen

Vervolgens leggen wij alle mogelijkheden qua materialen, lettertypen, maatvoering en combinaties aan u voor.

Aan de hand van het gesprek zullen wij een 3D tekening
maken van het uiteindelijke
ontwerp.

Productie

Aan de hand van het ontwerp starten wij met de productie. Dat houdt in dat we de onderdelen gaan zagen, frezen, boren, borstelen, beletteren, polijsten en assembleren. Zowel met de hand als machinaal.

In de tussentijd worden de administratieve zaken zoals het aanvragen van de vergunning etc. geregeld.

Tekstindeling

Wanneer de productie gereed is, nodigen wij u uit voor de tekstindeling. Dit houdt in dat wij mallen op ware grootte van de uiteindelijke letters, of ornamenten op het monument neerleggen.

Op deze manier bepalen we in samenspraak met u waar de tekst komt en zaken als regelafstand, lettergrootte en kleur.

Plaatsing

Nadat de tekst en eventuele ornamenten op het gedenkteken zijn gezet, kan er worden overgegaan tot plaatsing. Het plaatsen is een delicate klus waarbij de vaak zware onderdelen met de grootste zorg getransporteerd moeten worden.

Wanneer het monument eenmaal geplaatst is, nemen we contact met u op.

Ervaringen

Wij zijn ontzettend blij met de expertise en de begeleiding in het proces, jullie hebben ons echt goed geholpen

- William H.

Contactformulier

Voor een afspraak, of meer informatie kunt altijd geheel vrijblijvend contact met ons opnemen. Voor een bezoek aan onze showroom kunt u altijd geheel vrijblijvend langskomen. U kunt ook een afspraak maken, voor zowel overdag als ’s avonds (om ’s avonds langs te komen dient u wel een telefonische afspraak te maken.) U zult te allen tijde vriendelijk ontvangen worden. Ook kunnen we desgewenst bij u thuis op bezoek komen.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplciht in te vullen


Hanzeweg 8
2803 MC Gouda

T:(0182) 51 46 83
stuur ons een e-mail


Openingstijden
Maandag t/m vrijdag:
09:00 uur tot 17:30
Zaterdag:
10:00 uur tot 14:00


Volg ons:

Youtube
Instagram

   LOGO NOA NATUURSTEENGARANTIE     

Overkamp gedenktekens | Ontwerp & realisatie: De Goudse Wolf